Relatiedag Deventer
Hoe zorg je dat medewerkers zich ontwikkelen en vitaal blijven? Hoe creëer je een future proof werkomgeving waar je mensen topprestaties leveren? Welke trends en ontwikkelingen zijn er binnen de branche en in het onderwijs? Antwoord op deze vragen en meer krijg je tijdens de Relatiedagen van Wij Techniek. Met keynote spreker Carolien van den Bosch en twee workshops naar keuze. Mis het niet en kom dinsdag 13 mei naar Deventer!

Dagvoorzitter Robert-Jan de Vries (Wij Techniek) gaat bij de opening in gesprek met Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland.
Dan volgt keynote spreker Carolien Van Den Bosch, co-auteur van het bestsellerboek ‘De Ideale Dag’ en auteur van het recent verschenen ‘C-level Mindset’. In een inspirerende lezing brengt zij wetenschap en praktijk samen. Hoe helpt zij leiders en organisaties een gezonde en succesvolle werkomgeving te creëren? Met welke strategieën lukt het je om medewerkerswelzijn en topprestaties duurzaam in balans te brengen?
Na de keynote zijn er twee interactieve workshoprondes. Bekijk hieronder de opties en stel je ideale programma samen.
Tijdens de bijeenkomst is er natuurlijk tijd om te netwerken.
Voor werkgevers, leidinggevenden en HR/P&O-medewerkers van installatiebedrijven. Verder zijn ook medewerkers van onderwijsinstellingen, overheden en andere ketenpartners van harte welkom.
Wil je meer informatie over de Relatiedagen of heb je vragen over deze dag? Neem dan contact op met je regiomanager.
13.00 – 13.30 uur Ontvangst / Registratie
13.45 – 14.00 uur Opening door Robert-Jan de Vries en Doekle Terpstra
14.00 – 15.00 uur Keynote door Caroline Van Den Bosch
15.00 – 15.30 uur Pauze
15.30 – 16.15 uur Workshop Ronde 1
16.15 – 16.45 uur Pauze
16.45 – 17.30 uur Workshop Ronde 2
17.30 – 17.45 uur Conclusies & afsluiting door Robert-Jan de Vries
17.45 – 19.30 uur Borrel & Buffet
Locatie
Hotel Deventer
Birnieweg 4
7418HH Deventer
Je kunt kiezen uit de volgende workshops:
Workshop 1: Samen leren en ontwikkelen in de Technische Installatiebranche
Door: Haske van Aken & Margreet van de Worp (Wij Techniek)
Van 2025-2028 loopt in Gelderland en Overijssel het project ‘Samen leren en ontwikkelen in de Technische Installatiebranche’. Hierin staat de ontwikkeling van medewerkers binnen bedrijven centraal. Gedurende drie jaar krijgen 64 werkgevers, met begeleiding van een ervaren coach, de kans om effectieve tools zoals ontwikkeltrajecten, leercultuur en Challenge Based Learning Communities in te zetten. In deze workshop bespreken we de projectplanning, de werking van de tools en de voortgangsresultaten. Ook leggen we uit hoe je als bedrijf kunt deelnemen.
Workshop 2: De Challenge Based Learning Community – een nieuwe manier van leren!
Door: Karin Louwers (Saxion Hogeschool) / Arjen Vels (Pactum Installatietechniek)
De Universiteit Twente en Saxion Hogeschool hebben de methode ‘Challenge Based Learning Community’ ontwikkeld, waarmee bedrijven concrete problemen effectief aanpakken. Hierbij werken zes tot tien medewerkers die direct betrokken zijn bij een vraagstuk gedurende tien weken samen onder begeleiding van een externe facilitator. In deze workshop vertelt een werkgever over zijn ervaringen: hoe werd de methode ingezet, welke rol speelde de facilitator en welke impact had dit op de organisatie? Ontdek hoe deze aanpak in Twente al succesvol is toegepast.
Workshop 3: Vitaal vermogen op de werkvloer verhogen
Door: Yvonne Hermkens (Wij Techniek)
Een vitaal bedrijf is aantrekkelijk voor werknemers én werkgevers. Door te investeren in vitaliteit verlaag je verzuim, vergroot je duurzame inzetbaarheid en werkplezier, en trek je nieuw talent aan. Vitaliteit omvat zowel fysieke als mentale gezondheid en is direct verbonden met de leercultuur en veiligheid binnen je organisatie. In deze workshop krijg je concrete handvatten om zelf met vitaliteit in jouw bedrijf aan de slag te gaan.
Workshop 4: Samenwerken aan de arbeidsmarkt
Door: Michel Winnubst (Wij Techniek)
Hoe staat de arbeidsmarkt voor de Technische Installatiebranche (TI) ervoor? In deze workshop bespreken we thema’s zoals instroom, uitstroom en de koppeling tussen onderwijs en arbeidsmarkt. We gaan in gesprek over wat beïnvloedbaar is. En waarin meer samenwerking nodig is. Ontdek hoe we gezamenlijk kunnen bouwen aan een toekomstbestendige sector.
Workshop 5: ToekomstbeHendig Installatietechniekonderwijs
Door: Hans Haring (Wij Techniek) & Judith van Heeswijk (Techniek Nederland)
Hoe geven we samen vorm aan toekomstbestendig mbo-onderwijs? In deze interactieve workshop verkennen we de ontwikkelingen binnen het installatietechnisch beroepsonderwijs. Hoewel de focus op mbo ligt, komen ook hbo, wo en vo aan bod. De sessie is waardevol voor bedrijven, onderwijsinstellingen en andere organisaties die betrokken zijn bij het vakonderwijs en de aansluiting op de arbeidsmarkt.
Workshop 6: Succesvol starten = blijven groeien
Door: Jeroen Collignon (Wij Techniek)
Elk jaar starten 24.000 nieuwe medewerkers in de sector, van jonge talenten tot zij-instromers. Een goede onboarding bepaalt of ze blijven. Maar wat maakt een succesvolle start? En hoe kunnen starters daar zelf aan bijdragen? Wij Techniek introduceert Vaksterk: een app waarin startende vakmensen werken aan thema’s zoals werk-privébalans, toekomstperspectief en samenwerking met leidinggevenden. In deze interactieve workshop krijg je een exclusief kijkje achter de schermen:
- Hoe is Vaksterk ontwikkeld en welke keuzes zijn gemaakt?
- Wat is de impact op het behoud van medewerkers?
- Hoe kun jij bijdragen aan de doorontwikkeling? Daarnaast krijg je gratis toegang tot de app en delen we als eerste praktijkinzichten. Doe mee en denk mee over de toekomst van onboarding in de techniek!