Nieuwe inspiratie
Jan-Willem van der Pol (57) is werkvoorbereider bij energie- en techniekbedrijf ENGIE en staat een halve dag per week voor de klas van het Techniek College Rotterdam. Hij wil graag zijn kennis en ervaring op het gebied van elektrotechniek en bedrijfskunde doorgeven aan jongeren die belangstelling hebben voor technische opleidingen en beroepen.
De overstap naar het mbo is goed gelukt. Natuurlijk moet ik nog veel meters maken, ervaring opdoen, maar ik ben volledig geaccepteerd door de studenten en docenten. Mijn aanwezigheid zorgt voor een andere dynamiek in de klas en dat vindt iedereen fijn, merk ik. Het motiveert studenten enorm als ze les krijgen van iemand die daadwerkelijk uit de wereld van de techniek komt. Daarin is niets gesimuleerd; ik kan met 36 jaar ervaring vertellen over levensechte projecten. Studenten willen weten: hoe werkt dat? Wat kan ik daarin betekenen? Wat komt er op mijn pad?
Opleiding hybride techniekopleider
De opleiding tot hybride techniekopleider aan de Hogeschool Rotterdam duurt een jaar. Onze klas bestond uit vijftien enthousiaste studenten in de leeftijd van 28 tot 60 jaar, daar zaten opvallend genoeg ook mensen met een eigen bedrijf tussen. We vormden een hechte groep die goed met elkaar leerde en ook met elkaar kon lachen. Het traject was leuk en leerzaam. Het lesprogramma gevarieerd met veel interactieve praktijkoefeningen en theorie. En goede docenten. Ik kan deze opleiding écht iedereen aanraden die eraan denkt om ook hybride techniekopleider te worden.
Deze stap in mijn carrière betekent voor mij een verrijking van mijn leven. Ik heb een veel bredere kijk op de maatschappij gekregen. Deze prikkel had ik nodig om nieuwe inspiratie op te doen, ik ben er heel blij mee. De switch sluit mooi aan bij de gedachte van maatschappelijk verantwoord ondernemen: voor mijn eigen leven heeft het toegevoegde waarde en ENGIE heeft er ook wat aan doordat ze nieuwe studenten leren kennen die mogelijk in de toekomst interessant zijn voor het bedrijf."
Bron: Platformsvmbo.nl