Relatiedag Ridderkerk

Hoe vind je nieuw personeel en zorg je dat medewerkers bij je blijven? Welke trends en ontwikkelingen zijn er binnen de branche en in het onderwijs? Antwoord op deze vragen en meer krijg je tijdens de Relatiedagen van Wij Techniek. Mis het niet en kom dinsdag 22 oktober naar Ridderkerk!

Relatiedagen Wij Techniek
Iets voor jou? Aangeboden door Wij Techniek
  • Keuze uit verschillende workshops
  • Gastspreker is toekomstdenker Bart Götte
  • Regio Zuidwest-Nederland
Toekomst van energie

Toekomstdenker Bart Götte is gastspreker op onze Relatiedag met een spetterende presentatie over de toekomst van onze branche en de energietransitie. Verder is er vrije keuze uit verschillende workshops.

Voor wie

Voor werkgevers, leidinggevenden en HR/P&O-medewerkers van installatiebedrijven. En ook medewerkers van onderwijsinstellingen, overheden en andere ketenpartners zijn van harte welkom.

Wil je meer informatie over de Relatiedagen. Heb je vragen over deze dag? Neem dan contact op met je regiomanager.

Programma

13.00 – 13.30 uur  Ontvangst / Registratie
13.30 – 13.45 uur  Opening  
13.45 – 14.15 uur  Trends en Ontwikkelingen technische Installatiebranche (Michel Winnubst)
14.15 – 15.00 uur  Pauze
15.00 – 16.00 uur  Workshop Ronde 1
16.00 – 17.00 uur  Workshop Ronde 2
17.00 – 17.15 uur  Pauze
17.15 – 18.15 uur  Bart Götte (gastspreker) 
18.15 – 18.30 uur  Conclusies & afsluiting
18.30 – 19.30 uur  Buffet

Locatie
Van der Valk, Ridderkerk

Je kunt kiezen uit de volgende workshops:
Workshop 1 - ToekomstbeHendig technisch beroepsonderwijs

Wat zijn de trends en brancheontwikkelingen die relevant zijn voor het (Installatie) technisch beroepsonderwijs? Wat is de branchevisie op een ToekomstbeHendige kwalificatiestructuur mbo? Deze vragen staan centraal in deze workshop. Daarnaast besteden we ook aandacht aan meest recente instroom-, doorstroom- en macrodoelmatigheidscijfers.

Workshop 2 - Hoe onboarden bijdraagt aan behoud
Jaarlijks verwelkomt onze sector 24.000 nieuwe medewerkers. Jonge starters en ervaren zij-instromers. Een diverse groep met een gezamenlijke ambitie: succesvol landen in de nieuwe werkomgeving. Maar wat bepaalt dat succes en hoe kun je als starter daar zelf aan bijdragen?
Wij Techniek introduceert een nieuwe applicatie waarin de startende vakmens centraal staat. Zij gaan zelf aan de slag met hun persoonlijke ontwikkeling. En nemen regie op hun eigen duurzame inzetbaarheid. In de workshop word je meegenomen in deze nieuwe digitale omgeving. Infotainment en informeel leren komen hier samen. We delen onze eerste ervaringen. En we nodigen je uit om mee te denken in de doorontwikkeling van dit platform.

Workshop 3 - Diversiteit en inclusie: wat is het en wat levert het op?
Hoe ziet de arbeidsmarkt van de toekomst voor techniekbedrijven eruit? Er is nog veel onbenut potentieel. In deze workshop krijg je inzicht in de waarde van diverse en inclusieve organisaties, hoe je er zelf voor staat en wat je direct kan doen. Met een ervaringsoefening leer je je eigen vooroordelen kennen. (Want iedereen heeft vooroordelen, bewust of onbewust!). En we brainstormen vanuit de verschillende partijen wat er nodig is om Techniek meer op de kaart te zetten bij sommige doelgroepen.

Workshop 4 - Instroom en behoud van vakmensen in Zuid-Holland
De nieuwe vakmensen in onze branche zijn grotendeels afkomstig uit andere sectoren. Om deze zij-instromers succesvol te laten landen én te behouden werkt Wij Techniek in Zuid-Holland samen met partners in het project: Naar Bouw en Techniek. In deze workshop nemen we je mee in het instroomproces van een kandidaat, van werving tot behoud. We zoomen in op welke rol je daarin speelt: als werkgever, opleider, regionaal samenwerkingsverband of andere ketenpartij. We delen ervaringen, gaan met elkaar in gesprek en geven concrete handvatten waarmee je aan de slag kan.

Workshop 5 - Artificial intelligence in de technische installatiebranche
Met de komst van kunstmatige intelligentie, verandert ook de technische installatiebranche. Steeds vaker is kunstmatige intelligentie betrokken bij storingen, metingen en analyses. We zien echter dat recente ontwikkelingen in de kunstmatige intelligentie voor steeds grotere en drastischere veranderingen zullen zorgen, ook binnen de techniek en het techniekonderwijs. Hoe zorgen we dat we als werkgevers, vakmensen en onderwijs bijblijven en wat verandert er aan het beroep?